ARMONIA CULORILOR

Natura ne oferă întotdeauna cele mai frumoase spectacole. Indiferent de anotimp, dacă privim o secundă în jurul nostru, descoperim cadre mirifice. Florile sunt personajele acestor spectacole, iar prin culorile lor, avem parte de cele mai minunate imagini vizuale.

Aranjamentele florale au rolul de a aduce natura în viața fiecăruia sub forma unor cadouri. De aceea, este foarte important să știm cum combinăm tipurile de flori, dar mai ales culorile acestora în funcție de semnificația lor.

Cum alcătuim cele mai frumoase aranjamente florale, care transmit mesaje și sentimente pozitive către oamenii dragi nouă?

Lumina soarelui, căldură sunt transmise de culorile asociate cu focul precum roșul, ce exprimă pasiunea, portocaliul, ce transmite entuziasm și creativitate, chiar și galbenul, culoarea energiei și a vitalității. Atrăgând atenția privitorului, florile de aceste culori redau senzația de apropiere, de prietenie, de un sentiment de căldură față de persoană căreia i le oferim.

Deseori, abastrul, culoarea profunzimii, și violetul, simbol al nobilimii sunt asociate cu umbrele sau cu văzduhul îndepărtat. Paradoxal, deși dau senzația de îndepărtare, culorile reci transmit o senzație de calmitate.

Pentru realizarea unui buchet mirific este importantă așezarea culorilor în funcție de textura lor. Spre exemplu, florile cu petale moi vor părea mai închise decât cele cu petale lucioase. Pentru a crea un tablou de poveste, este bine să folosim culorile închise la baza aranjamentului iar cele mai deschise, către extremități, în scopul realizării unui contrast.

Împărtășește emoțiile trăite cu persoanele apropiate prin folosirea adecvată a paletei vaste de culori pe care florile ne-o oferă!

Dacă ți-a plăcut spune și prietenilor:

Facebook
Twitter
Skype
WhatsApp
Email